Fotowedstrijd 2016

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de afdeling Epe-Heerde van het KNNV is een fotowedstrijd georganiseerd. In totaal zijn door 7 personen 24 foto’s ingezonden. Er zijn drie categorieën onderscheiden (planten, dieren en landschappen).

Jurering

De foto’s zijn beoordeeld door twee ervaren amateurfotografen, namelijk Ben van Damme (voorzitter van AFV de Sprengen uit Heerde) en Wim Geerts (oud-voorzitter van AFV Epe). Beiden hebben met veel enthousiasme de foto’s bekeken en beoordeeld. De beoordeling van de foto’s heeft plaatsgevonden op fototechnische grondslag en niet op basis van natuurwaarde, zeldzaamheid o.i.d. van de afbeelding. De wedstrijd is georganiseerd door Wim Oosterloo die op de leden voor ledenavond van 8 december 2016 de winnaars heeft bekend gemaakt en de prijzen heeft uitgedeeld.

Unaniem is als beste foto de torenvalk op een paal gekozen. Deze foto is genomen door Gerjan Petter met een Sony A77(2). Arrienne Bosch was winnaar in de categorie Landschappen.

Toelichting: Het is de meest sprekende foto. De alertheid van de vogel in een suggestief weids landschap geeft een zeer mooi beeld. In een goede compositie. Alles klopt in deze serene foto.

De foto’s uit de wedstrijd

klik op de foto’s voor vergroting of diaserie