Tuinambassadeur

De Klaarbeek in Epe is een moderne wijk die veel te bieden heeft. De wijk werd opgebouwd met moderne materialen en met inzichten die in deze tijd gelden. De gemeente Epe die voor het openbaar groen verantwoordelijk is, houdt bij de inrichting rekening met de biodiversiteit. Biodiversiteit houdt in een zo groot mogelijke verscheidenheid aan dier- en plantensoorten. Variatie is belangrijk voor het evenwicht in de natuur. Menselijk gedrag kan dit evenwicht positief en negatief beïnvloeden. Gezamenlijk kunnen we ook de biodiversiteit in ons dorp vergroten. Een voorbeeld hiervan is gebruik van verharding te compenseren met aanleg van groen elders in de tuin.

Onze vereniging heeft een tuinambassadeur die kan helpen bij het inrichten van een natuurvriendelijke tuin. Niet alleen in wijk de Klaarbeek maar natuurlijk ook bij u thuis. Onze tuinambassadeur Elly ter Stege wilt u daarbij graag helpen.

Op deze pagina vindt u tips en ideeën die u kunt gebruiken in de tuin. Er is een flyer ontworpen met mogelijkheden die u hier kunt inzien.

KNNV Tuinambassadeurs hebben veel ervaring met natuurlijk tuinieren. Zij willen hun enthousiasme en kennis graag aan anderen overbrengen. Tuinambassadeurs weten hoe u meer natuur in de tuin krijgt en hoe de tuin aantrekkelijk gemaakt kan worden voor vogels, vlinders en andere dieren. Een tuinambassadeur geeft informatie over het natuurrijk en diervriendelijker inrichten van de tuin en kan vragen hierover beantwoorden.

Informatie over dit onderwerp staat ook op de website van operatie Steenbreek. Meer weten van insecten in de tuin en de natuur? Het Kenniscentrum Insecten heeft zoekkaarten om te kunnen zien welke soort het is. Naast het zaaien of planten van geschikte bloemen is zelf makkelijk een bijenhotel te maken, waar de dieren graag gebruik van maken.