Natuurwerkdag Woesterberg en Renderklippen

Op zaterdag 2 november is iedereen van 9.30 tot 12.00 uur welkom om de handen uit de mouwen te steken op de Woesterberg en de Renderklippen. Ieder jaar worden in het eerste weekend van november in heel Nederland beheeractiviteiten georganiseerd in natuurgebieden.

KNNV Epe-Heerde organiseert samen met gemeente Epe een natuurwerk-
ochtend op twee locaties; de Woesterberg en de Renderklippen. Op beide locaties is de ontvangst om 9.30 uur. Na een werkinstructie wordt de opslag op de heide verwijderd.


Aan de overzijde van Langeweg 67 in Emst wordt gestart op de Woesterberg. Bekijk vertrekplaats
Voor de Renderklippen wordt verzameld bij de Bosschuur aan de Render-
klippenweg 1. Bekijk vertrekplaats

Het is niet nodig om gereedschap mee te nemen. Het gaat om lichte werkzaamheden. Zorg wel voor stevige schoenen en handschoenen.

Op de Veluwe zijn veel heidevelden. De afwisseling van heidevelden, bossen, vennen en stuifzanden zorgen voor een grote diversiteit aan vogels, planten, reptielen en zoogdieren. Heidevelden zijn het leefgebied van specifieke soorten zoals de zandhagedis, hazelworm en de nachtzwaluw. Zonder beheer verandert de heide in bos doordat zaailingen van met name grove den uit groeien tot grote bomen. Daarom worden deze jonge dennen regelmatig verwijderd. Vele handen maken licht werk en het is bovendien erg leuk om samen een bijdrage te leveren aan onze prachtige omgeving.

Je aanmelden om deel te nemen aan de natuurwerkdag is niet nodig.

Datum & tijd
za 2 november 2024 van 9:30 tot 12:00
Vertrekplaats

Woesterberg: overzijde van Langeweg 67 in Emst
Renderklippen: Bosschuur aan de Renderklippenweg 1