Activiteiten rond kasteel Cannenburch goed bezocht

In het kader van de Week van het Landschap hebben in het weekend van 16/17 oktober een aantal activiteiten van KNNV Epe-Heerde plaatsgevonden, die voor veel belangstelling hebben gezorgd.

Deze activiteiten: Waterdiertjes zoeken en een Paddenstoelenexcursie vonden plaats rondom de beken, grachten, vijver en tuin van kasteel Cannenburch in Vaassen en maken onderdeel uit van een gezamenlijk programma met Geldersch Landschap & Kasteelen.

Het zoeken naar waterdiertjes met een maximum aantal deelnemers, merendeels kinderen begeleid door ouder(s) en/of grootouder(s), zorgde voor veel vertier.
Op zoek naar waterschorpioenen, bootsmannetjes, schaatsenrijders, schrijvertjes, bloedwormen en vele andere soorten werden de diertjes met schepnetjes uit het water gevist en in emmertjes, bakjes e.d. gedaan.
Hierna konden ze met behulp van zoekkaarten en loepen proberen de diertjes op naam te brengen. Een leerzame en leuke bezigheid.

Ook voor de Paddenstoelenexcursie was veel animo.
Na een korte uitleg over verschillende soorten gingen de deelnemers op pad voor een wandeling door de kasteeltuin.
Het was fraai herfstweer met gunstige omstandigheden voor paddenstoelengroei, waardoor er voor de belangstellenden genoeg was te bewonderen. Na de wandeling die ongeveer 2 uur duurde en waarbij de vondsten onderweg uitgebreid werden toegelicht, kon de zoektocht dan ook met succes worden afgesloten: meer dan 50 soorten werden er op naam gebracht.