Wandelen met Wim – afgelast

Vanwege de verwachte regen gaat de wandeling niet door

Wim Oosterloo organiseert een maandelijkse wandeling.
Elke eerste dinsdag van de maand gaat men op pad voor een route van ongeveer 5 kilometer, telkens in een ander gebied tussen Hattem en Apeldoorn. Dit betekent dat er regelmatig even stil wordt gestaan bij flora, fauna en landschap. Binnen de groep is hierin de meeste gevallen voldoende kennis aanwezig, Het zijn leerzame wandelingen. Zowel KNNV-leden (gratis) als niet-leden (bijdrage € 2,00) kunnen hieraan deelnemen. Opgave deelname met het formulier hieronder. Enkele dagen voor de wandeling ontvangt U per mail de informatie over vertrekplaats en een korte beschrijving van de wandeling.

Deze keer

Dinsdagmorgen 2 juli a.s. gaan we weer wandelen met de wandelgroep van KNNV Epe-Heerde. Deze keer wandelen we in het Vossenbroek bij Emst. Hier hebben we al vaker gewandeld, maar het is altijd weer fijn in dit mooie gebied te wandelen met roggeakkers vol (ingezaaide) korenbloemen en gele ganzenbloem. Orchideeën die volop bloeien (nog of al), evenals zonnedauw, moeraskartelblad, ratelaar en vele andere planten. Bovendien vond ik er de zeldzame koprus (goedgekeurd op waarnemingen.nl). Daarnaast is het een eldorado voor insecten.

Dinsdagmorgen 2 juli a.s. starten we om 10.00 uur vanaf het parkeerterreintje voor de woning aan de Wiemanstraat 23 (zie kaartje). Let op: Degene die vanuit het noorden naar het gebied komt (Wapenveld, Heerde en Epe) moet even omrijden/omfietsen omdat de Wiemanstraat bij de VMI (Zuuk) is afgesloten. Je kunt daarom beter over resp. langs de doorgaande ‘dorpenweg’ rijden/fietsen tot de rotonde in Emst en sla daar de Brinkerweg in (3/4 van de rotonde). Aan het eind van de Brinkerweg linksaf slaan, de Wiemanstraat in.

Opgaveformulier wandeling

Opgave voor de wandeling met Wim Oosterloo